БЪЛГАРИЯ

Една Велика История---Един Велик Народ

simeon1.jpg SIMEON2.jpgМного неща са отминали, древният Рим и древна Елада, Византия, но България е тук късче от най-древната култура между всички европейски страни.

Българите са били една от главните движещи сили на историческите събития в света, разиграли се поне от ІІІ -то хилядолетие преди Христа, а и след това.
Като вземем сегашната година от Българския календар 7524 г /2016 г/, това ме навежда на мисълта ,че не е възможно някакъв народ без държавност и
държавно устройство или който се е скитал без постоянен дом и земи да създаде календар, който и сега не може да бъде подобрен въпреки, че светът е вече в космическата ера.
Важно е да се знае , че земите на съвременна България са били дом и на нашите прадеди още от преди 8 000 години преди новата ера.
От тук започва историята на България /Българската цивилизация/.

Цитат на покойния френски президент Франсоа Митеран:: българският народ е един от създателите на цивилизацията на нашата планета.

Едно и също ли са Велика България на кан Кубрат (наречена от Теофан Изповедник просто отвъдпонтийска България( отвъдчерноморска България) и Старата Велика България ?
държавата, която той изписва като Древната и Велика България("TH PALAIA I MEГAЛI BOUЛГAPIA" ),
която очевидно е съществувала много преди написването на хрониката му през VІІ в.,
и е възникнала според Именника на българските владетели още през 165 г.сл.н.е. в района на Кавказко-Черноморския басейн?
Явно е че създател на Стара Велика България според Именника на на българските владетели се смята Авитохол.
Древна Велика България е държавата създадена от 165г. и просъществувала до 565г. в Боспор (Прокопий) и Предкавказието
А държавата на Кубрат, която е била създадена през 629г. Велика България или както е наречена от Теофан отвъдпонтийска България (отвъдчерноморска България).
Явно е ,че Велика България е наследник на "Древна Велика България"

Но да се върнем на българския календар , както писах по-горе не е възможно скитащ народ да създаде толкова точен календар.
Следователно трябва да търсим корените на Българите поне от 8 000 години преди Христа а и преди това.Защото не е възможно да се
създаде точен календар за кратко време.По мнението на специалисти такъв календар се създава за 60 -70 000 години , като се вземат методите
от тези времена.Възможно е българите да са имали пряк контакт с Атлантите и да са взели от тях много знания или са имали контакт с извънземни - кой знае ??!
Историята мълчи/няма писмени източници/ по тези въпроси.Загатката остава ! Но календара е налице и е най-точния и най-стария.
Така или иначе това не омаловажава факта че българите създават този календар а напротив издигат Българската цивилизация на пиедестала на историята.

Бащата на арменската историография Мовсес Хоренаци пише , че през II в. пр.Хр. в Кавказ вече съществува българска държава.
Което доказва моята теза че Българите имат държава много преди упоменатата в Именника на българските владетели година.
А в една стара карта на св. Евсевий Йероним, съставена около 380г. при обозначаване на римската провинция се открива и доказателството ,че Българите са едно с Траките
стои надписа "Mesia hec & Vulgaria" ("Мизия, тук и България " ).А всички знаем за Траките , и тук е мястото да отбележа че българи и траки са един народ.
Нашите прадеди са населявали тези земи много преди Исперих да се завърне пак тук.Той Исперих не е преминал Дунава за да превзема нови
територии а само да си върне това, което ни е принадлежало и да освободи намиращите се тук българи.
Пиша тези редове и странни мисли ми минават ! - въпроси и в същото време и отговори.Защо и сега се опитват да крият историята ни ? Защо учениците учат някакви
полуистини и даже отявлени лъжи ?! Дали стремежът на авторите към "мултикултурност" не спомага за заличаването на огромни части от българската история?
Кои са тези хора ,така наречени "автори" на учебници и какви цели имат ??
Колкото и да не вярвам на "заговори" за ликвидирането ни като народ ,прегледа на няколко учебника ме убедиха ,че от написаното в тях
следва точно това.Особенно за събитията развили се след и по време на падането ни под турско робство.Разбираемо до 1989 г. историята ни беше изопачена в някои аспекти
за да отговаря на изискванията на СССР. НО сега защо ? Заради Турция ли ? или Сащ и ЕС ? Главната цел на учебника по История , Родинознание или Човек и общество
е да изгражда българското самосъзнание във всички ученици независимо от тяхната религия , защото всички сме родени тук и сме граждани на нашата Родина България.

По своя път, от легендарни времена българите не само са развивали своята култура и знания но те са оказвали и силно влияние на всички свои съседи.
Той ,българският дух е движещата сила ,която е превела нас през вековете. Сега стигаме до превзеването /връщането/ на българските земи отсам Дунав в пределите на България.
Когато Хазарите нападат България, то синовете на Кубрат вземат решение за спасяването на България и даване на отпор на Хазарите.Това е трудно начинание,
Хазарите са многобройни и силни.Тактика на българите предвождани от Исперих е да удължат територията си , да имат обширен плацдарм за съпротива спрямо хазарите.Те заемат изходни позиции :
Исперих срещу Добруджа , Кубер около Белград а Алцек охранява тила им откъм Равена.В свойте действия те привличат и съюзници.Този подход и тактика е успешна.Настъплението на Хазарите е спряно.
В 681г а според други това се е случило малко по-рано, се подписва договор с Византия . Това не е дата на създаване на българската държава а договор, с който
Византия признава Исперих за законен владетел на България / законен наследник/ , както и границите между двете държави.В учебниците а и не само е написано ,че българите
искат да превземат земите на Византия но истината е ,че те искат да възвърнат само своето.Исперих управлява България до 696 г. и негов намесник става Тервел.
А в 706 г Тервел става кан юбиги / от бога владетел на тази земя/. Тук искам да направя едно уточнение : Исперих е правилното име а не Аспарух.
Голямата си слава кан Тервел печели през 716-717 г. В началото на VІІІ век арабите тръгват да осъществяват волята на пророка Мохамед да завладеят и ислямизират Европа.
Почти едновременно те нахлуват през двете й врати Босфора и Гибралтар.На запад те успяват да завладеят за шест века Испания и нахлуват във Франция.
С много по-големи сили /200 000 бойци/ те прекосяват Босфора и обсаждат Константинопол. След дълга обсада столицата на Византия е пред падане в града няма храна, гарнизонът е обезкървен.
В този момент се случва чудото изнурените защитници зад зъберите с ужас виждат как по хълмовете около Цариград се появяват хиляди български конници.
Никой не ги е викал на помощ и ромеите смятат, че българите са сключили съюз с арабите, знаейки, че отношенията на Византия с България не са добри, вследствие на вероломния военен акт през 708 г.
Но, в следващите минути отчаянието се сменя с буйна радост - българските конни полкове тръгват в атака срещу пръснатите около Цариград арабски отряди.
Най-отпред е полкът на кан Тервел, развяващ знаме с огромен християнски кръст на него. Христос Ника /Христос побеждава/ реват ромеите от стените.
Все пак на Тервел му трябва цяла година да избие всички араби. Оцеляват само пет хиляди, които бягат с корабите, след последното сражение, в което загиват 33 000 араби.
Кан Тервел е обявен за светец и на Западната и на Източната църква и тачен като Спасител на Европа.
За него между VІІІ и ХVІІІ век се пишат драми, романи, поеми във Франция, Германия и Италия.След Тервел българската история продължава с възхода на България.
България се утвърждава, като водеща държава в Европа.

Тук искам да направя едно отклонение от историческите факти и летописи и да поставя един въпрос за размисъл:
ЗАЩО в българските учебници по история или подобни не се ръзглежда историята на Българския Календар ??! - всепак признат от Юнеско !! ЗАЩО ??

Искам да отправя и един Призив към всички българи :: Моля Ви , Учете децата си на Истинската История на България , не разчитайте само на Училището ,
защото трябва да ви е ясен факта ,че учебниците по История или Околен Свят ,Родинознание не се правят от българи патриоти а от хора на заплата
в организации, който не се интересуват от България а имат други интереси.